U bent hier: >> ‘Ze noemen mij uncle’

‘Ze noemen mij uncle’

“Ik houd ervan om mensen te vertellen over het werk van de Here! Het is niet altijd makkelijk. Ik werd bedreigd door een man uit ons dorp. Hij bedreigde mij verbaal en hield me in de gaten. Dat was angstig. Maar de Here beschermt mij! Psalm 121 vind ik een hele mooie psalm. ‘De Heer houdt de wacht over je gaan en komen’. Ook al zijn de bergen soms hoog, de Here is erbij. Verder ervaar ik een enorme blijdschap als ik met andere mensen over het evangelie spreek.

Ik ga vaak de dorpen in om te vertellen over het werk van Jezus. Ik doe dat door bijvoorbeeld bijbels uit te delen of ik geef postkaarten en chocolade aan kinderen. Als ik in een dorp kom, word ik vaak ‘pastor’ of ‘uncle’ genoemd. Dat vind ik mooi: ik ben maar een gewone ouderling van onze kerk hoor! Ik word elke dag wel 2 tot 3 keer gebeld met de vraag of ik wil bidden voor mensen. Ook dat is heel fijn. Ik heb van een man uit Schotland een motorfiets gekregen. Daar kan ik mee naar de dorpen, daar ben ik zeer dankbaar voor!”

(Lees verder onder de foto.)

“In het verleden werkte ik voor Quiet Corner, een organisatie die als doel heeft om in elk van de 71 staten van India 1000 bijbels uit te delen. Ik heb dat in 25 districten van Uttar Pradesh mogen doen: heel mooi werk, waardoor mensen tot geloof zijn gekomen. Mijn vrouw woont met onze zoon in Nagpur, 160 kilometer naar het zuiden. Daar heeft mijn vrouw haar werk. Eén keer per maand ga ik daar naartoe voor een lang weekend. Het is jammer dat we elkaar niet meer zien, maar ik vind veel vreugde en voldoening in het werk in God’s koninkrijk hier in Chhapara!”

Broeder Santosh is 58, hij woont en werkt in Chhapara. 

Deel het bovenstaande getuigenis van broeder Santosh in het kerkblad of de nieuwsbrief van jullie kerk. Download hier een PowerPoint om tijdens de kerkdienst voor hem en de broers en zussen in India te bidden.

Print Friendly, PDF & Email