U bent hier: >> Terugblik: inspiratie-avond Discipelschap (AV)

Terugblik: inspiratie-avond Discipelschap (AV)

Op een zonovergoten vrijdagavond in juni werd in Goes de inspiratie-avond ‘Discipelschap & mission’ gehouden, als alternatieve Algemene Vergadering (AV) van India Mission | Verre Naasten. Om 17.00 uur stonden de deuren van de Ontmoetingskerk -mooie naam voor zo’n bijeenkomst!- open en stroomden vanuit de hele regio mensen binnen. Ds. Samit Mishra uit Centraal India en VL Khwabung uit Noordoost India waren te gast en vertelden over hun werk en leven als pastor in India. Pieter Messelink van Verre Naasten liet ons ervaren hoe het is om elkaar te bevragen om te groeien in discipelschap.

Gekleurde blik

Ds. Samit leerde ons om iedere keer naar je eigen context en vooroordelen te kijken, voordat je het Evangelie deelt. Jouw blik kan gekleurd zijn door je ervaringen en leefomstandigheden. De Here God wil je laten groeien in het geloof, maar dan moet je er wel voor openstaan om dingen soms anders te (gaan) doen. VL vertelde hoe goed het is als je elkaar scherp houdt op wat werkelijk belangrijk is. Zelf kwam hij in een burn-out terecht. Mede daardoor moest hij leren dat het volgen van Jezus en het werk in het Koninkrijk vanuit rust mag gebeuren.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Inspiratie-avond discipelschap

Betrokkenheid

We maakten kennis met elkaar en hoorden hoe verschillende kerkgemeenten het Evangelie delen met mensen buiten de kerk. Ook hoorden wij hoe verschillende kerken de relatie met de partnerkerken in India -via India Mission | Verre Naasten- ervaren en aan welke inzet en betrokkenheid zij werken. Tussen de programmadelen door was er een heerlijk Indiaas dinerbuffet om van te genieten, en was er tijd voor ontmoeting. 

Het bestuur dankt de vrijwilligers (van) en de mission-commissie van Goes voor de samenwerking en invulling van deze bijzondere Algemene Vergadering. Wilt u ook eens gastheer zijn van de Algemene Vergadering en heeft u ideeën over hoe India Mission in uw regio dichterbij gebracht kan worden? Neem dan contact op met de secretaris van India Mission, via: secretaris@indiamission.nl.

Print Friendly, PDF & Email