U bent hier: >> Terugblik: Dankdag voor Sri Lanka

Terugblik: Dankdag voor Sri Lanka

Ieder jaar zet Verre Naasten met Dankdag een partnerorganisatie in de schijnwerpers. Afgelopen Dankdag, 6 november, ging het om de lokale, christelijke hulpverleningsorganisatie LEADS in Sri Lanka. Dit land kampt met een groot kindermisbruikprobleem. Meer dan dat: er zijn ook nauwelijks vangnetten voor kinderen die met misbruik, mishandeling of verwaarlozing te maken krijgen. Gelukkig betekent dit niet dat er niets gebeurt! Vol liefde ontfermen de medewerkers van LEADS zich, gedreven door Jezus’ liefde, over de kinderen die hierdoor beschadigd en getraumatiseerd zijn. In de safehouses van LEADS krijgen de kinderen therapie, zorg, ondersteuning, veel liefde en nieuwe hoop! En dat geeft reden om te danken.

Giften en collectes

Wie alsnog een gift voor LEADS wil geven; dat kan via de pagina: www.verrenaasten.nl/dankdag. Kerken die met Dankdag niet voor LEADS gecollecteerd hebben, maar deze mooie organisatie nog wel een keer op het collecterooster willen zetten: graag! Ook zij kunnen terecht op de site van Verre Naasten via de link hierboven, voor informatie en diverse materialen (collecte-presentaties, een leespreek met liturgievoorstel, kinderwerkjes enz.). Neem bij (ondersteunings)vragen gerust contact op met Anja Mijnheer van Verre Naasten via: a.mijnheer@verrenaasten.nl.

Dankdag-podcast

Voor het eerst dit jaar konden geïnteresseerden in de week rond Dankdag luisteren naar een speciale, 7-daagse Dankdag-podcast van Verre Naasten. Deze bestaat uit korte gesprekken met hulpverlener Alinde Brandsma (22) uit Zwolle. Zij maakte in het voorjaar van 2019 via Verre Naasten een inspiratiereis naar LEADS en Sri Lanka en deelt haar ervaringen en indrukken in de podcast! Alle afleveringen zijn terug te luisteren via: www.verrenaasten.nl/podcast

Print Friendly, PDF & Email