U bent hier: >> Presbyterian Free Church Council, Kalimpong

Presbyterian Free Church Council, Kalimpong

In het noordoosten van India, aan de voet van het Himalaya-gebergte, werkt India Mission | Verre Naasten samen met de Presbyterian Free Church Counsil (PFCC): een enthousiaste, missionaire kerk die in woord en daad getuigt van Gods liefde. Dit kerkverband is in de afgelopen decennia gegroeid tot een verband van rond de 40 gemeenten. Dit is mede vrucht van het evangelisatiewerk van de Himalayan Evangelical Fellowship, de missionaire vleugel van de PFCC. Zo’n 30 evangelisten werken voor deze organisatie in India, Nepal en Buthan.

India Mission | Verre Naasten ondersteunt meerdere projecten van dit kerkverband. Zo worden via de Himalayan Evangelical Fellowship (HEF) evangelisten gesteund. Die evangelisten stichten nieuwe fellowships en die worden op termijn weer nieuwe gemeenten binnen het kerkverband.

Hariyo Kharka
Hariyo Kharka (grazige weiden) is het interne opleidingscentrum van de PFCC. Er worden laagdrempelige cursussen verzorgd voor evangelisten, predikanten en kerkleden (van verschillende kerken in de regio). In de afgelopen jaren is er een samenwerking geweest met Timothy Leadership Training. Deze methodiek wordt nu ingezet in andere regio’s waar de PFCC/HEF werkzaam is.

Hyssop
De organisatie Hyssop is bezig met de productie van evangelisatiefilms. Ook dragen ze bij aan het televisieprogramma Naya Shristi. In de afgelopen jaren zijn er projecten ondersteund zoals het maken van een film, apparatuur voor de studio, het verbeteren van de studio etc.

Daarnaast steunt India Mission | Verre Naasten de bouw van kerkgebouwtjes en een multi-functioneel centrum waar activiteiten voor kerkleden belegd kunnen worden.

Print Friendly, PDF & Email