U bent hier: >> Het verhaal van Pieter

Het verhaal van Pieter

Pieter Messelink is projectleider voor MissionAlive. Hij deelt graag zijn eerste kennismaking met het project.

Pieter vertelt: “In Brazilië raakte ik onder de indruk van mensen die verhalen vertelden over hoe het geloof in een genadige God hun levens diepgaand had veranderd. Een jonge moeder vertelde me dat het geloof in Jezus en het horen bij de gemeente van Alegrete (een stadje in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul), niet alleen goed was geweest voor haarzelf, maar ook voor haar dochtertje van drie. Anderen vertelden me hoe God met hen aan het werk was: ’ik ben een ruwe steen, maar God is me aan het bewerken. Ik mag steeds meer worden hoe Hij me heeft bedoeld’.

Discipelschap
In gesprekken met kerkplanters werd ik telkens weer gewezen op het belang van discipelschap. ‘Discipel’ betekent: leerling. Mensen helpen om leerling van Jezus te zijn. In Gods Missie voor deze wereld, heeft Hij ons de opdracht gegeven om van Hem en van elkaar te houden. Daarin ligt de sleutel voor discipelschap. 1. Mensen in relatie brengen tot Vader. 2. Hen leren van zichzelf en van elkaar te houden. 3. Anderen helpen om 1 en 2 te doen. Dat is een eenvoudige boodschap, die lastig in de praktijk te brengen is. Het proces om dat te leren, heet discipelschap.

Leergemeenschap
Mijn interesse was gewekt. Ik ben gaan onderzoeken hoe we kerk-zijn vanuit discipelschap zouden kunnen vormgeven. Ik ben toen met een team uit onze gemeente mee gaan doen met een leergemeenschap van Nederland Zoekt. Het eerste seminar waaraan ik meedeed ging over: discipelschap. Het heeft sindsdien een basis gelegd onder alles wat ik doe. Er is meer focus gekomen in mijn leven. Er zijn ook veel dingen waar ik me tegenwoordig niet meer druk om maak. Daardoor ben ik meer rust en vrede gaan ervaren in mijn leven.

Mission dichtbij!
In de MissionAlive Leergemeenschap zie ik dingen mooi samenkomen. We combineren het mooie van wat we hebben aan contacten in het buitenland met een proces van discipelschap. Mission is zo niet iets van ver weg, maar wordt direct relevant voor jouw eigen vierkante meter. We leren samen met christenen uit andere landen. Tot eer van God! Van harte aanbevolen, de MissionAlive Leergemeenschap.

Print Friendly, PDF & Email