U bent hier: >> Ds. Solanki: ‘Onze overburen kregen het virus en zijn ziek’

Ds. Solanki: ‘Onze overburen kregen het virus en zijn ziek’

“Vanuit Delhi kan ik het volgende melden: we zijn gezond dankzij de genade van onze Here Jezus Christus. Ik dank jullie voor jullie liefde, zorg en gebeden. Het coronavirus heeft ons land hard getroffen. Het dodenaantal lijkt laag, maar het effect is enorm. Delphi is de meest getroffen stad na Mumbai. In het rijtje huizen tegenover ons huis hebben mensen het virus en zijn ziek. Onze straat is dus een van de brandhaarden in de wijk. Ondanks dat, zijn er geen tekorten en zijn de meeste benodigdheden goed verkrijgbaar. Maar voorlopig zijn we veroordeeld om thuis te blijven. In ieder geval tot 17 mei en waarschijnlijk nog wel langer.

Buiten de boot

De kerken en predikanten zijn zeker getroffen door deze lockdown. De meeste christenen zijn arm en hebben nu geen inkomen, omdat ze niet kunnen werken. Enkelen kunnen vanuit huis werken. Zij hebben geluk en hebben nog wat inkomen. De overheid doet haar best om de armen van eten te voorzien, maar ze zijn met zovelen dat sommigen buiten de boot vallen. Sommige kerken doen goed werk, door eten uit te delen in hun naaste omgeving, maar de meesten kennen zelf grote nood.

Geen geld

De predikanten kunnen niet voorgaan en ontvangen dus ook geen geld, omdat hun salarissen worden ingezameld tijdens de collecte. We hebben nog geen online collectes. Veel van de leden hebben ook geen baan meer en geen inkomen, en sommigen hebben geen toegang tot het internet en kunnen zéker niet online bankieren. De kerken zitten daardoor ook zonder financiële middelen.

Wilt u voor ons bidden?

 1. Bid voor de stad Delhi in deze coronacrisis. Er zijn veel gevallen ook bij ons om de hoek.
 2. Bid voor de overheid van India, dat zij de juiste beslissingen mag nemen om deze pandemie te stoppen.
 3. Bid voor de armen, die geen werk, inkomen en eten meer hebben.
 4. Bid voor de predikanten die geen inkomen hebben, omdat de kerkdiensten niet doorgaan en hun gemeenteleden nu ook geen geld kunnen missen.
 5. Bid om geloof en volharding dat christenen in deze  tijd mogen getuigen van Gods liefde.
 6. Bid voor de mensen die getroffen zijn door het virus. Bid dat God hen genadig is en herstel geeft en deze pandemie stopt.
 7. Bid dat we God trouw blijven zoeken en het van Hem blijven verwachten en bij Hem voorbede doen voor de wereld.
 8. Echte vrede en hoop zijn in deze tijd alleen bij Christus te vinden. Bid dat deze boodschap van hoop gedeeld mag worden.
 9. Bid voor een verstandig beheer van middelen, hier en elders. Deze pandemie treft de hele wereld, daardoor is er vertraging in de bedrijfsvoering. Dit zal een ieder van ons en onze naasten beïnvloeden.
 10. De kerken komen niet samen voor aanbidding, de medische behoeften worden hoog, het aanbod daalt. De donaties zijn al met 25% gedaald. Bid voor het levensonderhoud van degenen die afhankelijk zijn van deze hulp.
 11. Bid voor onze medewerkers/onze broeders en hun families. Voor hun behoeften en werk van God in hun gebied.
 12. Bid dat veel harten zich in deze tijd tot God wenden, en dat zij echte hoop vinden in het evangelie.”

(Ds. Solanki is predikant in de Indiase hoofdstad Delhi, hij werkt binnen de Reformed Presbyterian Church of India (RPCI), een kerk die in 25 jaar tenminste 23 kerken wil stichten in en rond Delhi.)

Print Friendly, PDF & Email