U bent hier: >> Ds. Lawr: ‘Alleen rijst is goed verkrijgbaar’

Ds. Lawr: ‘Alleen rijst is goed verkrijgbaar’

“In Manipur zitten we al enkele weken in totale afzondering (total lockdown). We zijn bij de Reformed Presbyterian Church of North-East India (RPCNEI) vooral bezig met het organiseren van noodhulp. In Manipur zijn er de afgelopen tijd geen nieuwe gevallen van corona vastgesteld. Eén van de problemen in Manipur is wel, dat we in een grensstreek leven. Er worden geen voedsel en andere items meer geïmporteerd uit Myanmar, waarvan veel mensen in onze streek afhankelijk zijn. Alleen rijst is goed verkrijgbaar. Groenten en fruit zijn lastig te verkrijgen.

Geen geld

Veel kleine bedrijven van onze kerkleden zijn gesloten. Ze verdienen hierdoor geen geld en dus kunnen ze lastig aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Wat betreft de kerk: die zijn ook hier gesloten. Daarom houden we audiopreken, om onze gemeente te dienen. We wijzen ook een bijbelgedeelte toe voor elk gezin, om tijdens de week te lezen. En op zondagen sturen we preken naar de gemeenteleden, zodat ze die thuis kunnen beluisteren. Ook houden we telefonisch contact met onze kerkleden in afgelegen dorpen.

Bid voor India!

Bid alstublieft voor ons hier in India:

  • dat de regering en de gezagsdragers de wijsheid mogen ontvangen om met deze vreemde situatie om te gaan,
  • dat eigenaren van kleine bedrijven weer normaal kunnen werken, zodat ze hun leningen van de bank kunnen betalen,
  • dat de boeren hun producten weer kunnen verkopen,
  • dat alle dagloners snel weer inkomen krijgen, zodat ze eten voor hun gezinnen kunnen kopen,
  • dat de kerk binnenkort weer open mag,
  • dat deze lockdown niet bij veel mensen leidt tot een geloofscrisis of afglijden,
  • dat het gezinsleven van onze pastors niet lijdt onder de lockdown. Immers, ook zij hebben, door het wegvallen van kerkelijke activiteiten, geen salarissen meer.

Dank ook met ons, dat we ondanks al deze moeilijkheden nog steeds onze Hemelse Vader hebben die we kunnen aanroepen en die naar ons gebed luistert!”

(Dominee Lawr is voorganger binnen de RPCNEI in Manipur, in Noordoost-India.)

Print Friendly, PDF & Email