U bent hier: >> Bidden voor India

Bidden voor India

Ons gebed is één van de meest waardevolle dingen die we voor onze broers en zussen wereldwijd kunnen doen. Bid je mee met en voor broers en zussen in India? Dat kun je doen in je persoonlijk leven, maar ook in de kerkdienst, of in je kring of bijbelstudiegroep. Als mission-commissie (Z&H) kun je de onderstaande gebedspunten actief delen, bijvoorbeeld met jullie gemeentepredikant. Vraag hem om voor India te bidden en te danken tijdens een kerkdienst. Vergeet niet dat je de gebedspunten ook kunt delen in jullie kerkblad, nieuwsbrief of bijv. via social media.

  • Bid voor volharding en wijsheid voor christenen in India, zodat ze op een goede manier kunnen omgaan met de toenemende vervolging door de hindoe-regering. Na de wet die bekering verbiedt, is er nu een wet die christenen en moslims verplicht om aan te tonen dat ze in India zijn geboren. Veel mensen kunnen dat niet, waardoor uitzetting dreigt.
  • Bid voor gehandicapte en beperkte kinderen in India en hun families, en voor ernstig zieken. In India worden deze mensen vaak beschouwd als vloek (karma) en daarom geweerd uit de samenleving en weggestopt. Bid dat Gods liefde hen mag bereiken en ze mogen ontdekken dat ze gewild en geliefd zijn.
  • Dank voor het Anugrah-project van Robert Kumar in Herbertpur, onderdeel van het werk van de EHA. Dank voor de prachtige ondersteuning die Anugrah biedt aan beperkten en gehandicapten. Lees hier een reportage over dit werk.
  • Dank voor de goede relaties in Chhapara tussen de christenen en de hindoe- en moslimbevolking. Die goede verhoudingen zijn in India niet vanzelfsprekend.

Bidt en collecteert jullie kerk ook voor India met Biddag, op woensdag 11 maart? Kijk voor meer informatie over Biddag op: www.verrenaasten.nl/biddag

Print Friendly, PDF & Email